گروه شیمی منطقه ۱ تهران

اخبار و اطلاعات و تاز ه هااز گروه شیمی منطقه ۱ تهران

با استفاده از فرمول پایینی می تونید مایع ظرف شویی درست کنید :

سدیم کلرید ، نمک طعام :
این ماده برای غلیظ کردن مایع ظرف شویی و گند زدایی به کار میره

محول سدیم هیدروکسید:
در این محلول ما برای تنظیم pH از این ماده استفاده می کنیم

آب
 

سدیم لورت سولفات : 
این ماده در تمامی شامپو ها و شونده ها به کار میره و یک ماده کف آور و پاک کننده هست 

سولفونیک اسید :

این ماده هم ماده کف آور و پاک کننده است 

محلول اوره 

تری اتانول آمین :

این ترکیب نیز به عنوان تنظیم کننده pH در محلول ها به کار می رود 

کوکونات یا دی اتانول آمید

این ماده به عنوان پایدار کننده به کار میره و موجب افزایش غلظت محلول شما میشه

محلول رنگ و اسانس:

برای خوش بو شدن و خوش رنگ شدن مایع ظرفشویی

برای دیدن طرز تهیه به ادامه مطلب بروید . . .

طرز تهیه :
1. حدود 100 میلی لیتر آب در بشر بریزید 
2- حدود ۱۰ میلی لیتر سدیم هیدروکسید به آب اضافه کرده و با هم زن شیشه ای خوب هم بزنید
۳- تقریبا ۲۵ میلی لیتر تری اتانول آمین به ظرف اضافه کرده و خوب مخلوط نمایید.
۴- حدود ۰.۲ میلی لیتر (۲۰قطره) کوکونات به محتویات ظرف بیفزایید.
5- به اندازه ۱۰ الی ۲۰ گرم (نوک یک قاشق چای خوری) نمک خوراکی به محلول اضافه کرده و اینقدر هم بزنید تا محلولی کاملا یکنواخت بدست آید.

- همانطور که دارید محلول را هم می زنید به آرامی و به تدریج به صورت قطره قطره حدود ۳۵ میلی لیتر سولفونیک اسید به محتویات داخل بشر اضافه کنید.
۷- pH محلول را اندازه گیری نمایید باید نزدیک ۷ باشه. اگه خیلی اسیدی بود با قطره چکان آرام آرام، چند قطره سدیم هیدروکسید اضافه کرده و هم بزنید. اگر خیلی بازی بود یه چند قطره ای سولفونیک اسید اضافه نمایید.
۸- به اندازه ۱۰ الی ۱۵ گرم (همون نوک قاشق چای خوری) سدیم لورت سولفات اضافه کرده و هم بزنید.
۹- حدود ۱.۵ میلی لیتر (۱۵ قطره حدوداً) محلول اوره اضافه کنید و باز هم خوب محتویات بشر را هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود. هم زدن در این مرحله بسیار مهم است.
۱۰- اگر در این مرحله غلظت محلول کافی نبود، با افزودن تدریجی کمی نمک خوراکی و هم زدن مداوم می تونید غلظت آن را تاحدی افزایش بدید.

12- در آخر کمی رنگ و اسانس اضافه کرده و بعد از هم زدن های آرام وقتی کل محصول یکدست شد، چون روی محلولتان مقداری کف وجود دارد باید بذارید یه گوشه ای ساکن بماند تا کف های آن از بین برود.

منبع: وبلاگ تازه های شیمی